Top
  >  Ontmoetingen   >  Tamas en Carmen
Ontmoeting met Tamas en Carmen

We fietsen in Hongarije langs het Balatonmeer en eigenlijk hebben we de hele dag al in de regen gefietst. Het lukte ’s middags nog om via warmshowers een slaapadres te regelen bij Tamas en Carmen. We slapen bij Tamas , Carmen en hun vier kinderen in een groot vrijstaand huis. Nog voordat we aan het avondeten zijn begonnen moeten we eigenlijk al mee komen doen met tafeltennis. “We gaan eerst ons avond eten opeten en komen daarna met jullie spelen” 

 

We kletsen met Tamas over het fietsen en het reizen, zelf maken ze met het gezin ook fietsreizen. Bijzonder hoe dat lukt met vier kinderen. Tamas verteld dat hij ook vaak jeugdkampen organiseerd. Vandaar dat dingen ondernemen met kinderen erbij voor hem geen probleem is. Na het eten zijn de kinderen door het dolle dat we met ze komen tafeltennissen. We spelen wat potjes en de kinderen zijn er nog verdraaid goed in ook. Wij hadden inmiddels al een wijntje op dus niet alle ballen gingen nog even recht.

 

De volgende ochtend vragen we in de schuur aan Carmen naar alle gevlochten manden. Carmen heeft als hobby om manden en andere dingen te vlechten van dunne takjes. De schuur hing er vol mee en in bad lag er een stapel te weken. Ze gaf er ook regelmatig cursussen in voor hele groepen mensen. De takken die gebruikt worden zijn heel specifiek, ze mogen niet te dik zijn en er mogen geen uitlopers aanzitten. De takken die Carmen gebruikt komen uit Frankrijk en die ruilt ze voor het geven van cursussen. Het was voor ons de eerste keer dat we ergens sliepen waar ze nog kinderen hadden en dit was voor ons echt een hele leuke groepsdynamiek. Wederom een heerlijke slaapplek, wat treffen we het met de mensen die we ontmoeten.

Comments:

 • juni 8, 2024

  I like your writing style really enjoying this internet site.

  reply...
 • Carolien

  juni 19, 2024

  Ik volg dagelijks jullie vlog op insta en geniet er echt van. hoort helemaal bij de dag het berichtje met filmpje van bikkels Rick en Sven en ook al een tijdje van Felix. Zo leuk zoals hij het heeft opgepakt en met jullie meedoet.

  reply...

post a comment