Top
  >  Ontmoetingen   >  Sien
Onze ontmoeting met Sien in Bosnië

Net voordat we Bosnië in gingen, hebben we Sien leren kennen. Sien is onderweg van Servië naar Nederland. Omdat wij door Bosnië naar de kust fietsen is het voor haar niet heel ver omfietsen om een paar dagen mee te fietsen. Superleuk om even wat ander gezelschap mee te hebben. Sien heeft een paar maanden in Servië gewoond met haar kat Miko. Miko is ook mee op de terugweg en zit voorop in een speciale mand op een rekje. Sien leert ons meteen een van de lekkerste snacks van de Balkan, burek! Burek is een soort spiraalvormig baksel van bladerdeeg met daarin gerolde vulling. De vulling verschilt van gehakt tot kaas tot spinazie tot kip. We hebben met burek een nieuwe verslaving en voor ons is de burek met gehakt absoluut de favoriet.

 

We fietsen met Sien over een gravelweg door de heuvels van Bosnië. Die dag is een klote dag voor Sien, want haar fiets gaat kapot. Ondanks alle pech blijft ze lachen en ziet ze het positief in. Het is deels lachen omdat ze het leuk vind en later vertelt ze dat het ook vaak een zenuwenlach is bij spannende dingen. Zo zat op één van de dagen Miko (de kat) vast in een boom en hierbij stond Sien ook te lachen terwijl ze het hartstikke spannend vond.

 

We hebben Sien leren kennen als een super zelfstandige vrouw. Het is bewonderenswaardig hoe ze alleen een fietstocht als deze onderneemt. Het is in de balkan niet vanzelfsprekend dat je alleen als vrouw rondreisd. Daarnaast is ze super zorgzaam voor Miko. Het is een behoorlijke klus om een kat mee te nemen op een reis als deze. Bijna alsof je een kind mee hebt die altijd aandacht nodig heeft. Miko kan niet zelf vrij rondlopen dus moet worden uitgelaten zoals bij een hond aan de lijn. Dit ziet er in eerste instantie gek uit maar eigenlijk went het heel snel en zie ik er zo ook wel het mooie van in. Op deze manier kan Miko toch buiten zijn en de wereld gecontroleerd ontdekken.

 

Na de Plitvice meren hebben we nog een nacht met zijn drieën gekampeerd en daarna zijn onze wegen gescheiden. Sien gaat naar Nederland en wij vervolgen onze weg naar Vietnam. Het was super om Sien te leren kennen en om een paar dagen met elkaar samen te reizen.

post a comment