Top
  >  Ontmoetingen   >  Felix
Ontmoeting met Felix in Kroatië

We zijn in Kroatië en we bezoeken het nationaal park Krka. Al vrij snel in het park raken we aan de praat met een Duitse jongen, Felix. Hij is net als wij aan het reizen met de fiets. Het klikte al snel goed met hem en we lopen met z’n drieën door het park heen. Als je andere fietsers ontmoet zijn er altijd een aantal dingen die veel gevraagd worden. Waar kom je vandaan? Waar ga je heen? Hoe lang ben je onderweg? Hoeveel kilometer fiets je per dag? En daarna nog wat vragen over de spullen die je mee hebt. Omdat het goed klikt met Felix en omdat we dezelfde kant op fietsen, besluiten we om met z’n drieën te gaan. We fietsen vanaf Krka richting Split. Felix heeft voor in Split twee overnachtingen geboekt en wij willen ergens daarvoor wildkamperen.

 

Onverwachts belanden we op een boot waar we kunnen slapen maar omdat Felix al een overnachting heeft geboekt in Split besluit hij om verder te fietsen. Wij blijven wel op de boot slapen en we spreken af om morgen in Split elkaar weer te zien. Zo gezegd, zo gedaan en na een onwijs leuke avond fietsen wij verder naar Split. Voordat we afspreken regelen we nog wat dingen zoals nieuwe buitenbanden voor mij en een bandje dat kapot was van Rick zijn tas. Daarna is het toch echt de hoogste tijd voor bier. Op het terras boeken we nog een airbnb dus ook wij kunnen vanavond in de stad slapen.

 

Vanavond wordt waarschijnlijk vannacht want al snel besluiten we dat het vanavond tijd is om de kroeg te veroveren in Split. Felix heeft er ook zin in en na wat kleine kroegjes belanden we in een van de grootste clubs van Split. Felix heeft een spel bedacht, twee mogen een openingszin bedenken en de derde moet naar een dame stappen met die zin. Of het spel nut had weet ik niet maar ik weet wel dat we onwijs hard hebben gelachen om elkaar. Na de kroeg halen we nog een burek met z’n allen om de avond af te sluiten en uiteindelijk zijn we rond zes uur pas bij de airbnb. Felix gaat alvast naar Istanbul, hij gaat wat harder dan wij omdat hij een snellere route heeft. We hebben genoten om twee dagen met deze leuke Duitser op te trekken!

post a comment