Top
  >  Ontmoetingen   >  Tim en Herre
Ontmoeting met Tim en Herre in Montenegro

We zijn in Montenegro in de hoofdstad Podgorica als we op Instagram zien dat Tim en Herre in Albanië zijn. We kennen Tim en Herre niet maar hebben weleens berichtjes uitgewisseld. Ze zijn bekend op social media en we vinden het gaaf wat ze gedaan hebben. Tim is bekend geworden door zijn liftavontuur van Nederland naar Hongkong. Herre is samen met een vriend Jesper op een tandem naar Marokko gefietst. Omdat we zien dat de mannen in Albanië zijn sturen we ze een berichtje zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

 

De mannen zijn bezig met een liftavontuur van Albanië naar Nederland zonder geld. Omdat ze aan het liften zijn is het lastig als we naar hun fietsen. Wij hebben die avond in Podgorica een overnachting geboekt en ze kunnen prima bij ons op de kamer slapen. We spreken af dat ze proberen om naar Podgorica te liften en dan regelen wij eten en een slaapplek. Zo gezegd, zo gedaan en voordat we het weten zijn aan het eind van de middag Tim en Herre bij ons appartement. Twee jongens die we kenden van social media die nu bij ons zijn.

 

Tim en Herre hadden onze filmpjes ook gezien, wisten wie we waren en vonden het gaaf wat we aan het doen waren. S Avonds kletsen we over het maken van filmpjes, hoe het is om bekend te zijn en wordt er vooral veel gelachen. Waar, bij ons, de filmpjes redelijk simpel in elkaar zitten is dat bij Tim en Herre helemaal niet het geval. Tim bedenkt bijvoorbeeld altijd een script voor een filmpje en Herre heeft aan het eind van een dag soms twee uur aan filmmateriaal. Ter vergelijking, bij ons is dat misschien vijf minuten waarvan we de helft wegdoen en de andere helft zit in het filmpje.

 

We leren hoe de mannen te werk gaan, maar in zekere zin ook hoe wij het niet willen doen. Bij hun draait de reis meer om het filmen en bij ons draait het om de reis en het genieten. Reizen gaat soms als werk voelen en dat is iets wat wij absoluut willen voorkomen. De volgende ochtend eten we met z’n allen nog acht bureks waarna Tim en Herre weer verder gaan met hun liftavontuur. We hebben afgesproken om in Nederland ook een keer af te spreken als iedereen weer terug is van het reizen. Er is vooral heel veel gelachen met de mannen.

post a comment