Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Herkend worden
Bikkels on Bikes worden herkend op straat

In de eerste paar weken van onze reis ontplofte ineens onze instagram. De volgers schoten door het dak en ineens zaten we boven de honderdduizend volgers. Voor ons is het maar een getal en maakt het niet zoveel uit hoeveel het er zijn. We maken de filmpjes voor onszelf om later op terug te kijken. Daarnaast is het voor de familie heel fijn dat ze mee kunnen kijken met wat we beleven. We hadden nooit verwacht dat het groot zou worden op social media. Hoeveel honderdduizend nou is vinden we maar lastig voor te stellen en het worden er nog steeds meer en meer.

 

Dat veel mensen onze filmpjes zien wordt bij ons duidelijk als we in Polen voor het eerst herkend worden op straat in Krakau. We vinden het leuk om een praatje te maken maar ook vinden we het een gek idee dat we nu door onbekende aangesproken worden. Voor heel veel dingen met herkend worden is er een eerste keer. “Hee ik zag jullie in de stad, we zaten op het terras” hebben we al een aantal keer gehad. Mensen vragen soms of ze met ons op de foto mogen. Als je mij dat voor onze reis had verteld, verklaarde ik je voor gek, maar nu gebeurt het.

 

Het zijn de spontane praatjes die onze reis ook leuker maken. Op de boot van Split naar Brac spraken Tim en Jesper ons aan omdat ze ons herkende. Na even gezellig ouwehoeren vroegen we brutaal of we misschien bij hen in het appartement konden slapen. Dat was mogelijk en zo hadden we ineens een lekkere slaapplek geregeld. Iets wat waarschijnlijk niet was gebeurd als onze filmpjes niet zo goed als nu werden bekeken.

 

Een paar dagen later fietsen we naar Dubrovnik en eenmaal in de stad op het terras krijgen we een berichtje. “Hee ik zag jullie net fietsen, wij zijn vandaag een dagje op activiteit maar anders waren jullie zeker welkom voor een biertje” “Nou dat biertje klinkt als muziek in de oren. Brutale vraag, maar is er in jullie appartement of op het balkon nog een plekje vrij voor ons?” en zo deden we toch nog dat biertje samen en hadden we weer een slaapplek.

 

Mocht je ons tegenkomen tijdens onze reis, kom gerust een praatje maken. Dat vinden we leuk! (Ook als je geen slaapplek voor ons hebt)

Comments:

 • Brigitte

  juni 19, 2024

  Super leuk om jullie te volgen. Wij zijn jaren geleden in Vietnam geweest( met een vliegtuig 😄) en zijn benieuwd waar jullie terecht komen

  reply...
 • Judith

  juni 19, 2024

  Iedereen wil zulke gezellige blije bikkels met zoveel volgers( geweldig toch) gastvrij ontvangen. Ik zekers…… haha maar dat is in Nederland. Maar altijd welkom🥰

  reply...
 • Lianne Schültze

  juni 20, 2024

  Heel leuk om jullie te volgen en te zien wat er allemaal gebeurd onderweg. Jullie fietsen historie bij elkaar voor later! Veel plezier verder!

  reply...
 • Lianne

  juni 20, 2024

  Leuk jullie te volgen en re zien wat jullie allemaal tegenkomen op t (fiets) pad!
  Herinneringen maken voor later! Veel plezier nog!

  reply...
 • Marietje

  juni 20, 2024

  (Mede)Nederlanders vind je overal op de wereld en die zijn vaak heel erg spraakzaam, “brutaal”, maar vaak ook wel gezellig. Loop met een rugzak of fiets met bepakking waar ook ter wereld en je hebt aanspraak. Dat was tenminste deels onze ervaring. Hoewel ook inwoners nieuwsgierig zijn naar waar je vandaan komt. “Helemaal op de fiets uit NL?” En dan waren wij nog maar in Zwitserland 😂
  Maar superleuk dat jullie zoveel volgens hebben, want dat verdienen jullie ook, altijd een big smile! Die slaapplek en dat biertje, geniet ervan en veel plezier verder!

  reply...

post a comment