Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Eiland hoppen in Kroatië
Eiland hoppen met Bikkels on Bikes in Kroatië

Vanaf Split gaan we naar beneden in Kroatië van eiland naar eiland. We hebben gehoord dat dit erg mooi is en willen dit zelf ervaren. Na twee dagen in Split was het tijd om verder te gaan, we gaan naar het voor ons eerste eiland, Brac. Op de ferry van Split naar Brac worden we herkend door Tim en Jesper. We maken een praatje met ze en het is mogelijk dat we bij hen in het appartement slapen. Ideaal want het werd al donker en we hadden nog geen slaapplek. 

 

De volgende dag beklimmen we de hoogste berg van het eiland. Vanaf daar hebben we uitzicht op een van de mooiste stranden van Europa.  De naam van het strand is Zlatini Rad en het heeft de vorm van een puntige tand die de zee insteekt. Op de top besluiten we om daarheen te gaan en daar ergens een slaapplek te zoeken. Omdat het nog geen hoogseizoen is, zijn er weinig mensen. Naast het puntstrand ligt een smal strookje naaktstrand waar helemaal niemand is. We kunnen daar met de fiets komen en voor een avond en nacht hebben we een privé strand. We hoeven de tent niet eens op te zetten en gaan rechtstreeks op onze matjes liggen. Starend naar boven, naar de sterren vallen we in slaap.

 

Het tweede eiland dat we bezoeken is Hvar. We komen aan de rechterkant het eiland op en we fietsen helemaal naar de linkerkant. Aan de linkerkant ligt de stad Hvar en daar kunnen we weer verder. De eilanden zijn vrij droog en er is veel gesteente. Bosjes en gras zijn allemaal houterig en er lopen geen rivieren. Op de eilanden groeit er veel rozemarijn in het wild en ik vind het leuk om de vers geplukte kruiden door de pasta te gebruiken dus ik neem wat mee. 

 

Vanaf Hvar willen we naar de linker kant van Korcula maar we krijgen te horen dat het niet kan. Er vaart wel een ferry maar onze fietsen mogen niet mee als ze niet zijn ingepakt. We gaan de fietsen natuurlijk niet helemaal inpakken dus we besluiten om een andere ferry te nemen. De ferry die we nemen brengt ons aan de rechterkant van Korcula, in de stad Korcula zelf. Helaas zien we hierdoor niet het hele eiland maar we kunnen in ieder geval verder. De volgende dag bekijken we het plaatsje Korcula, dat een heel mooi oud centrum heeft met een aantal smalle straatjes en veel restaurantjes. Daarna gaan we vanaf daar weer naar het vasteland en zit het eilandhoppen erop voor ons. Mooie eilanden gezien en dit was absoluut een toegevoegde waarde op onze reis.

Comments:

 • Judith

  juni 20, 2024

  Mooie foto Sven met die zon op de achtergrond.

  reply...
 • juni 21, 2024

  Dit vind ik ook een mooi reisverslag. Wat meer rust dan de filmpjes (hoewel, vaste prik elke dag hoor) heel fijn dat jullie al deze moeite doen (toch een soort baan).
  Succes met het vertrek vanuit Istanbul!

  reply...

post a comment