Top
  >  Fietsavontuur   >  Fietsen in de hoge bergen van de Pyreneeën
Fietsen in de bergen van de Pyreneeën met Bikkels on Bikes

Tijdens onze laatste voorbereidingsreis wilden we het mooie weer opzoeken. Een vriendin van zowel Rick als mij (Sven) woont in Valencia. We waren het er al vrij snel over eens dat we haar (Lotte) op wilden zoeken. Oke we gaan naar Lotte in Valencia maar vanaf waar? Tijdens het brainstormen, met biertje natuurlijk, waren er verschillende plannen. De eerste was de meest simpele: vanaf thuis naar Valencia fietsen. We hadden twee weken vakantie plus het weekend is 16 dagen de tijd. Vanaf huis naar Valencia is het ongeveer 2000 kilometer fietsen…

Bergen, bergen en nog meer bergen! Maar waarom?

BlogEen van de lessen uit vorige fietsvakantie is geweest dat we niet al te veel kilometer per dag willen fietsen. Het idee om vanaf huis te starten werd dan ook snel van tafel geveegd. “We kunnen ook met de trein naar Parijs en dan vanaf daar fietsen naar Valencia.” Dit leek een goed idee want hiermee zouden we 1400 kilometer fietsen. Honderd kilometer per dag is te doen en dan hebben we nog twee dagen bij Lotte.

Enkele andere ideeën waren vliegen naar Marseille, Bordeaux en Madrid. Kijkend naar de gebieden waar we doorheen zouden gaan fietsen vanaf deze bestemmingen, bleef ons oog vallen op één regio: de Pyreneeën. Vanaf de verschillende bestemmingen bleven we steeds kijken welke beklimmingen we over konden in de Pyreneeën. “Maar als we telkens naar de Pyreneeën blijven kijken, waarom gaan we dan niet van de ene naar de andere kant van de Pyreneeën fietsen?” “Deal!”

Tijdens deze reis gaan we flink oefenen met klimmen. Kunnen we wel overal boven komen? Kunnen we genoeg water regelen in de afgelegen gebieden? Zijn we op tijd bij Lotte? Dit en nog veel meer vragen die we voor onze reis hadden. We vliegen op Bilbao en gaan vanaf daar naar Andorra fietsen, Barcelona en vervolgens naar Valencia. Het antwoord op bovenstaande vragen lees je in de andere blogs over onze fietsreis in de Pyreneeën!

post a comment