Top
  >  Fietsavontuur   >  We zijn uitgenodigd in Argentinië
Bikkels on Bikes bij het strand van Barcelona

Ik (Sven) ben nog nooit in Barcelona geweest. Rick is dat wel en daarmee heb ik dan ook een ideale gids mee. Voordat we de stad in fietsen komen we ineens nog per ongeluk langs het circuit van Barcelona. “Hoe gaaf zou het zijn als we een rondje over het circuit kunnen fietsen” We gaan naar de ingang maar daar worden we helaas tegengehouden. Er zijn testen bezig met Formule 3 auto’s en het is niet mogelijk om bij het circuit te komen.

 

In de stad fietsen we naar de Sagrada Familia waar we vannacht nog uitzicht over hadden. We gaan vanaf daar naar park Güell en dan blijkt dat Barcelona alles behalve vlak is. Onderweg naar het park hebben we een weg die een stijgingspercentage van twintig procent heeft! Flashbacks naar de steile bergen van de Pyreneeën en we gaan weer slingerend van links naar rechts naar boven. Het zuur schiet meteen in de benen maar gelukkig is het maar een korte klim. Aangekomen bij park Güell blijkt dat je hiervoor moet betalen en dat we dan de fietsen buiten moeten laten. Dit voelt niet echt veilig en we besluiten om het niet te doen.

 

In de stad is er ook tijd voor ontspanning en we kiezen ervoor om aan de boulevard op het terras paella te eten en sangria te drinken. Na het eten hebben we nog even tijd voordat we de trein moeten hebben naar Valencia. We bekijken een aantal gebouwen die Gaudi heeft ontworpen, fietsen door diverse parkjes en komen toevallig langs een soort carnavalsoptocht. Als laatste willen we Camp nou bekijken, echter wisten we niet dat deze werd verbouwd en hier alleen wat beton te zien was.

 

We zijn mooi op tijd bij het station en vanaf hier reizen we met de trein naar Valencia. Omdat we met volle bepakking en fietsen reizen hebben we veel aanspraak. De man waarmee we het langst kletsen komt uit Argentinië en is voor zakelijke reden in Europa. Hij vertelt dat hij in Argentinië een hotel heeft in de bergen en over zijn eigen fietsen. Het klikt goed en de paar uurtjes reis vliegen voorbij. We worden uitgenodigd om in Argentinië te fietsen. Zijn plan is om dan met ons mee te fietsen en daarna kunnen we gratis in zijn hotel een paar dagen bijkomen. Hoeveel er waar is van dit soort spontane plannen vind ik lastig inschatten. Het is in ieder geval erg gezellig en leuk om te merken dat mensen enthousiast worden van wat we doen. De treinreis is voor mijn idee snel voorbij en ineens zijn we in Valencia.

post a comment