Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Het EK kijken in Turkije
Het EK kijken in Turkije met Bikkels on Bikes - 3

Tijdens het EK in Duitsland zijn wij stiekem een beetje voor Turkije. Hoe gaaf zou het zijn als we in Turkije zijn en ze komen ver op het EK. Tijdens het schrijven van dit verhaal is alleen de groepsfase gespeeld en weet ik het verdere verloop van het EK nog niet. We hebben geprobeerd om alle wedstrijden van Nederland en Turkije te kijken. Dit is gelukt op de laatste wedstrijd van beide landen na. We hadden hoge verwachtingen van het voetbal kijken met de Turken. We hoopten op een hoop getoeter, iedereen in het rood en een hoop emotie.

Het EK kijken in Turkije met Bikkels on Bikes - 1

Bij de eerste wedstrijd van Turkije zijn we in de stad Balikesir en hebben we daar een warmshowers adres. Ideaal dat we een slaapplek hebben en onze gastheer neemt ons mee uit eten in de stad. We eten bij een lokaal tentje wat Turkse gerechtjes, halen wat biertjes en gaan daarna het park in waar de wedstrijd wordt uitgezonden. Om meteen met de deur in huis te vallen, het was een deceptie. Mensen waren niet verkleed, er waren helemaal niet veel mensen en er was geen horeca. Ik snap dat veel Turken vanwege het geloof geen alcohol drinken, maar er was ook niks anders dat verkocht werd. De wedstrijd werd gewonnen door Turkije en we hadden een heus toeterconcert verwacht. Iedereen stond na het fluitsignaal op, klapte zijn of haar stoeltje in, en ging rustig naar huis. De acht toeters die we gehoord hebben waren van taxi’s maar dat is heel normaal hier.

Het EK kijken in Turkije met Bikkels on Bikes - 4
Het EK kijken in Turkije met Bikkels on Bikes - 2

De tweede wedstrijd van Turkije keken we in een café vlakbij het strand. Het was warm die dag en er waren heel veel mensen op het strand. Het café lag aan de enige weg die je moest nemen om op of af het strand te komen. We gingen op tijd naar het cafe om eerst nog wat te eten en omdat we verwachtten dat het weleens druk kon worden. Een kwartier voor tijd werd het nog steeds niet drukker en uiteindelijk bij de start van de wedstrijd waren er twee andere tafeltjes die ook voetbal aan het kijken waren. We snappen het niet, misschien komt er in de volgende ronde meer volk op af, maar voor nu leeft het voetbal helemaal niet. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren door Turkije maar omdat ze de laatste wedstrijd wonnen zijn we door naar de volgende ronde. Heel benieuwd naar hoe het dan gaat zijn.

Comments:

  • Rene

    juli 28, 2024

    Dat wordt dus vliegen van Georgië naar Kazachstan zie ik zojuist. Ergens steeds het gevoel gehad dat het hier op zou uitdraaien. Ook wel wat jammer, haalt toch wat van de charme van de fietstocht weg. Veiligheid is belangrijk, ik zou ook niet graag door Rusland of Iran fietsen. Jullie kwamen onderweg een stel tegen wat naar Japan fietste. Vraag me af hoe die dat doen, die zullen vast niet vliegen van Georgië naar Tokio…….

    reply...

post a comment