Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Het binnenland van Griekenland
Het binnenland van Griekenland met Bikkels on Bikes 3

In Griekenland ben ik (Sven) vroeger op twee eilanden geweest en ik weet hoe het daar is. Maar ik heb eigenlijk helemaal geen idee wat ik van het vasteland van Griekenland kan verwachten. Is het eten net zo lekker als op de eilanden waar ik ben geweest? Hoe ziet het er eigenlijk allemaal uit? Heel nieuwsgierig naar hoe het gaat zijn.

 

Vanaf de bergen in Albanië fietsen we de bergen van Griekenland in. Het eerste stadje waar we komen is Konitsa. Voordat we gaan zitten op het terras wat we hebben uitgekozen, worden we aangesproken door lokale Grieken. Een vrouw en een man die super enthousiast zijn over wat we doen. Hun zoon studeert in Nederland waardoor er meteen een goed lopend gesprek begint. Voordat ik het door heb sta ik al een kwartier gezellig te kletsen en wachten Rick en Felix op mij met eten bestellen. Tijdens het kletsen worden mijn handen ook volgestopt met eten en we moeten allerlei lokale dingen proberen. De mensen zijn open, laten met trots hun eten zien (en terecht) en willen ons ook aan een slaapplek helpen. We slapen uiteindelijk bij iemand van het gezelschap in de tuin.

 

De volgende dag gaan we verder de bergen trotseren en de bergen hier doen mij denken aan de Alpen. Het is indrukwekkend om doorheen te fietsen en na iedere bocht sta je verbijsterd van het uitzicht. Bijna iedere kilometer is er wel een waterpunt te vinden en dat is echt ideaal met het warme weer. Na de bergen dalen we af naar een vlakker deel van Griekenland. We gaan naar Meteora! Eenmaal daar aangekomen, kijken we onze ogen uit. Vanuit de verte zagen we het al, maar hoe dichterbij je komt hoe mooier het wordt. Grote pilaren die uit de grond steken met op sommige pilaren kloosters gebouwd. We genieten van het bijzondere uitzicht onder het genot van een lekkere lunch waarna we weer verder gaan.

Comments:

 • Gerrie

  juli 9, 2024

  Jongens wat maken jullie een geweldige reis. Mijn man en ik zeiden net tegen elkaar als we nog jong waren zouden we dat ook gaan doen. Dus geniet van jullie mooi reis, voor je het weet ben je oud.
  Lieve groet vanuit Mook.
  Gerard en Gerrie Kersten

  reply...

post a comment