Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Durmitor park bezoeken
Durmitor park in Montenegro met bikkels on bikes

In Montenegro fietsen we vanaf de kust landinwaarts naar de bergen. De weg gaat constant omhoog en na een lang stuk klimmen komen we bij het Piva meer. Een meer wat tussen de bergen ligt en eruit ziet als een Fjord. Het blauwe water en daarbij de grote machtige bergen. We eten bij een lokaal restaurantje, hebben lokaal vlees en hebben uitzicht over het meer. Na het eten is het tijd om nog hoger te gaan, we beklimmen een van de bergen aan het Piva meer. Na deze beklimming fietsen we het Durmitor park in maar zover is het nog niet.

 

Tijdens het omhoog fietsen ontmoeten we Tangi, een Franse fietser die toevallig dezelfde kant op gaat. We hebben moeite om zijn naam te onthouden dus we noemen hem taugé. Hij is best introvert dus in eerste instantie is hij niet zo enthousiast met praten als dat wij zijn. Fietsen doet hij niet in één tempo maar het is vaak versnellen en dan daarna weer wachten. Na een tijdje ontdooit hij en hebben we een vloeiend gesprek. Hij had in gedachten om op een camping te staan en wij waren van plan om te wildkamperen. Omdat de camping hartstikke duur was ging hij mee wildkamperen. We vonden een plekje aan de rand van het Durmitor park en we stonden naast een camper met een leuk Duits jong stel.

 

De volgende ochtend gingen we met z’n drieën het park in en vanaf onze kampeerplek werd het alsmaar gaver en gaver. Van een landschap met groen bezaaide heuvels veranderde het landschap in grijze ruige bergen. Het voelde alsof je een landschap van Lord of the Rings binnen fietste. Overal om je heen zijn hoge bergen en je voelt je heel klein op zo een moment. In het Durmitor park komen we nog hoger en er liggen zelfs nog hopen met sneeuw. De uitzichten tijdens de rit zijn onwijs mooi en iedere keer als je een bocht om gaat wordt je getrakteerd om nieuwe uitzichten. We houden van de natuur en hier in Durmitor park wordt er voor ons maar weer bevestigd. We kiezen de mooiste route, niet de kortste.

Comments:

 • Jeanette

  juni 22, 2024

  Goede avond, Rick & Sven, ik volg jullie fietsavontuur al vanaf het eerste uur. En ik geniet met volle teugen. Ben wel blij dat ik zelf niet hoef te fietsen. Ga zo door en groetjes!

  reply...
 • juni 23, 2024

  Prachtige foto’s ! Goed ook om van alles te genieten en niet alleen maar te fietsen en fietsen! Veel plezier weer!!

  reply...
 • Sonja

  juni 24, 2024

  Prachtige foto’s
  Heerlijk te zien jullie zo genieten van alles wat brengt.
  Natuur mensen top
  Nog veel meer genieten op jullie reis
  Ik geniet mee.

  reply...
 • Inge

  juni 24, 2024

  Prachtige foto’s en superleuk om naast jullie dagelijkse posts ook deze blogs te lezen en de foto’s te kunnen zien. Realiseren jullie je hoeveel mensen met jullie “meereizen” en vooral hoeveel mensen jullie laten meegenieten van jullie positieve en respectvolle houding naar mens en natuur, tijdens jullie reis? Veel respect voor jullie!

  reply...
 • Gerda

  juni 24, 2024

  Ik geniet gewoon met jullie mee

  reply...
 • Gerda

  juni 24, 2024

  Ik geniet gewoon met jullie mee op jullie reis

  reply...
 • Monique

  juni 24, 2024

  Wij hebben ook net vijf dagen doorgebracht in Durmitor. Wat geweldig en echt mooie natuur. Wonderlijk dat je er bijna nooit iemand over hoort. Ga zo door mannen. Zo leuk om jullie te volgen!!

  reply...
 • Annelies

  juni 24, 2024

  Geweldig zoals jullie het doen.
  Ik geniet ook van al het natuurschoon
  Heel veel suc6 voor en met jullie onderneming

  reply...

post a comment