Top
  >  Reis naar Vietnam   >  De val van Felix
Felix gevallen in Noord Macedonië - Bikkels on Bikes

In Kroatië hebben we Felix ontmoet. Een Duitse jongen waar we het erg gezellig mee hebben gehad. Na het opsplitsen hebben we contact gehouden met het idee om misschien nog weer af te spreken. Dat is gelukt en net voor de grens van Noord-Macedonië ontmoeten we elkaar weer in Albanië. Na wat bijkletsen met een bakkie koffie doen we de rest bijkletsen op de fiets. We fietsen vanaf Albanië, Noord-Macedonië in en vrij snel daarna gaat het gigantisch mis.

 

We dalen af naar het meer van Ohrid en in de afdaling zijn we Felix kwijt. Wij gingen harder naar beneden maar we hebben toch niet zo veel voorsprong gepakt? We fietsen terug om te kijken waar hij blijft. Op dat moment weet je niet wat er is gebeurd, je hoopt op een lekke band maar vreest het ergste. Met ons hart in ons keel fietsen we naar boven en waar we voor vreesden is werkelijkheid geworden. Felix is uit de bocht gevlogen en gevallen. In het wiel zit een gigantische slag, deze loopt tegen zijn frame aan. Felix zit zelf helemaal onder de schaafwonden en heeft last van zijn voet.

 

Na een tijdje bijkomen en de fiets weer rolbaar maken rollen we naar beneden naar het eerste dorp. We komen een fietsenzaak tegen die er niet al te best uit ziet. Ze verkopen hier meer grasmaaiers dan fietsen en wat ze aan fietsen verkopen ziet er niet heel best uit. De man van de zaak spreekt geen Engels en communiceren gaat via google translate. De voorvork van Felix zijn fiets is krom en het wiel moet weer gemaakt worden. De man weet niet of hij het kan maar hij zegt “geef mij twee uur dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen” Ondertussen gaan wij naar het ziekenhuis om Felix te laten nakijken.

 

Ik ga met Felix mee het ziekenhuis in en Rick blijft buiten bij de fietsen. De dokter vindt het maar al te prachtig dat we vanuit huis hierheen zijn gekomen en is meer aan het ouwehoeren dan aan het verzorgen. De wonden worden schoongemaakt en er komt verband omheen. Voor Felix zijn voet en het nakijken van zijn nek moeten we naar een ander ziekenhuis verderop. Dit bezoek kost omgerekend 10 euro maar wij hebben nog helemaal geen geld gewisseld. Omdat de dokter het zo leuk met ons vond, kregen we het als service van de zaak. Onwijs lief! Later hebben we nog een lekkernij gebracht als bedankje.

 

Na het ziekenhuis en boodschappen kwamen we terug bij de fietsenzaak en wonder boven wonder was de fiets gemaakt. Dat hadden we helemaal niet verwacht en we waren er erg blij mee. Omdat deze gemaakt was konden we op de fiets naar het andere ziekenhuis voor de verdere controle. Gelukkig was er verder helemaal niks gebroken of gekneusd. Felix moet wel even een dagje rusten maar is er verder heel heel goed vanaf gekomen.

Comments:

 • Pixie

  juli 5, 2024

  Eerst fiets na laten kijken en daarna pas de mens 😉 Normaalste volgorde voor echte fietsers…

  reply...
 • Gerda

  juli 5, 2024

  Dat was inderdaad even schrikken maar gelukkig liep het goed af. Leuk dat jullie af en toe zulke gezellige fietsers meemaken. En Felix bleef een aardig tijdje van de partij.

  reply...

post a comment