Top
  >  Ontmoetingen   >  Anetta en Mario
Ontmoeting met Anetta en Mario in Polen

We zijn onderweg in Polen en we hebben in Katowice een slaapadres waar we twee nachten kunnen slapen. We worden meteen hartelijk ontvangen door Anetta en Mario, de vader en moeder van het gezin. Het is een vrijstaand huis met daarnaast een losse garage waar we de fietsen neer kunnen zetten. Ze kunnen een beetje Engels dus dat is in ieder geval fijn. Binnen laten ze de slaapkamer zien voor de komende twee nachten, douchen we beide en krijgen we eerst lunch. Na de lunch, wat boterhammen met worstjes was, hebben we even tijd om te relaxen voordat de familie komt. We kletsen wat met de zoon van het gezin, hij spreekt vloeiend Engels en is rond onze leeftijd. Het klikt goed met hem.

 

Anetta is een zorgzame moeder die zowel ons als het gezin in de watten legt. ’s Middags komt de familie voor een paasdiner en hiervoor heeft ze al een dag in de keuken gestaan. Iedereen van de familie heeft iets meegenomen voor het paasdiner. Binnen no time staat de hele tafel vol met allemaal lekkers en we weten niet waar we kijken moeten. Grote stukken vlees, salades, kippenstukjes, aardappeltjes, het ziet er allemaal zo lekker uit. We zitten met ongeveer 15 mensen aan tafel en het voelt een beetje als kerst.

 

De volgende ochtend zijn zowel wij als Mario brak van de avond daarvoor. Al spreekt Mario maar een paar woorden Engels begrijpen we elkaar meteen, we weten van elkaar hoe we ons voelen. In de twee dagen die we bij Anetta en Mario zijn bouwen we een mooie band op. Het is mooi om te merken dat mensen in zo een korte tijd toch een mooie band op kunnen bouwen terwijl je weet dat het straks weer voorbij is. De ochtend dat we weg gaan merken we het als tijdens het afscheid Anetta moeite heeft om geen traantje te laten. We hebben twee onwijs fijne dagen gehad bij Anetta en Mario.

post a comment