Top
  >  Ontmoetingen   >  Yancho
Bikkels on Bikes ontmoeten Yancho

In het vorige verhaal heb ik (Sven) vertelt over Ivan in Bulgarije. Een andere bekende van mijn oude baas in Bulgarije is Yancho. Tijdens het eten in Plovdiv met Ivan is Yancho er ook bij. Hij nodigt ons uit voor zijn verjaardag, die een dag later is. We weten nog niet wat we gaan doen omdat we ook de planning voor naar Istanbul in de gaten moeten houden. Na dit uitgezocht te hebben komen we tot de conclusie dat er tijd is om nog een dag langer te blijven. “Ja, we willen graag op je verjaardag komen maar dan hebben we wel een slaapplek in de stad nodig.” Niet veel later horen we dat een slaapplek geen probleem is en daarmee blijven we dus nog een dag langer in Plovdiv.

 

We kunnen slapen in een appartement van de vriendin van Yancho. Er zit wel een voorwaarde aan het mogen blijven slapen, dat is dat we helpen met klussen. Natuurlijk geen probleem voor ons en daarnaast moeten we alles weer schoon achter laten. Tisha, de vriendin van Yancho neemt ons met de lunch mee uit eten bij een Arabische eettent. Super lekker gegeten en na het kopen van een paar biertjes kan het klussen beginnen. We gaan behangen en Yancho was er zelf ook bij. Tussen het bier drinken in werd er zo nu en dan een baan behang tegen de muur geplakt. Niet altijd even recht, wel altijd met evenveel liefde. Tisha was er blij mee en noemde het “limited edition” 

 

’s Avonds vierde Yancho zijn verjaardag in een kroeg. In de kroeg hadden ze allemaal verschillende speciaal biertje op tap. We leerden wat vrienden van Yancho kennen en de mensen waren erg geïnteresseerd in ons fietsavontuur. Het feest ging verder in een club waar we de dansvloer veroveren. Tot in de vroege uurtjes ging het feest door. De volgende dag met frisse tegenzin toch maar op de fiets gestapt. ’s Avonds belden we met Yancho en Tisha om ze te bedanken voor de leuke avond. Ze hadden de hele dag in bed gelegen maar vonden het prachtig dat we erbij waren. Wij vonden het ook prachtig om erbij te zijn, we hebben genoten!

post a comment