Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Wij liften samen naar Vietnam
Bikkels on Bikes liften samen naar Vietnam

Met het beklimmen van de bergrug die we oversteken naar de zwarte zee komen we op een nieuwe hoogte die we nog niet bereikt hadden. We klimmen namelijk de wolken in tot 2490 meter. In de week hiervoor waren er al een aantal spaken gebroken bij mijn (sven) achterwiel. Omdat ik mijn wiel niet verder kapot wilde maken ging ik niet zo hard naar beneden. Ondanks de beperkte snelheid braken er alsnog meer spaken. Per spaak die kapot ging werd de slag groter en groter in mijn achterwiel. Onderweg naar beneden komen we, van de bijna geen mensen, ineens in Uzungol. Een plaatsje in de bergen met een meer en mega veel toeristen. Het grote contrast verbaasd ons, waarom rijden die bussen met mensen niet verder omhoog, daar is het nog mooier. Na Uzungöl dalen we verder af naar de zwarte zee maar in de afdaling slaat al snel het noodlot toe. Er breken nog meer spaken in m’n wiel en nu is de slag zo groot dat het wiel aanloopt tegen mijn spatbord. Om verdere schade te voorkomen besluiten we om niet meer verder te fietsen en om te gaan liften.

Bikkels on Bikes liften samen naar Vietnam

Met het liften was het goed te merken dat we weer in toeristischer gebied waren beland. Waar in het binnenland iedereen ons nog wilde helpen, wilde het hier niet zo vlot lukken. Er kwamen echt veel busjes, jeeps en pick-up wagens voorbij, maar niemand wilde ons uppicken. We hebben drie kwartier gestaan totdat we de juiste man tegenkwamen. Hij gebaarde meteen dat onze fietsen in het busje mochten en we mochten mee. Hij kon ons helemaal naar beneden brengen naar de zwarte zee. Aan de kust lag een dorpje genaamd, Of. Op mijn telefoon had ik opgezocht dat er een fietsenmaker zat. Net op het moment dat ik het wil doorgeven heeft de bestuurder het zelf ook al opgezocht en is hij de zaak aan het bellen. Niet helemaal het goede voorbeeld waar zijn zoontje naast zat maar dit is de man die we moesten hebben. We worden beneden afgezet bij de fietsenzaak en bedanken de man onwijs.

 

In de fietsenzaak is er naast de fietsenmaker zelf helemaal niemand dus we worden meteen geholpen. De fietsenmaker lijkt in eerste instantie niet heel blij met het feit dat we er zijn. Misschien komt het omdat we helemaal aan het eind van de middag pas komen maar dat liep voor ons nou eenmaal zo. Bij de vraag of hij hier weleens andere fietsreizigers heeft gehad leeft hij helemaal op. Hij laat allemaal foto’s zien van andere fietsreizigers die ook bij hem zijn geweest. We vragen hem ook of hij een plekje in de stad weet waar we die avond kunnen slapen. Dat wist hij wel en na het maken van mijn wiel zou hij ons erheen brengen. Tussen het kletsen door repareerde hij het wiel en gelukkig lukte dat best aardig. Na twee uur kletsen en sleutelen had hij het voor elkaar, ik kon weer fietsen. Hij bracht ons al fietsend naar de boulevard en we konden daar in het park slapen. Daar deden we nog een hapje en een drankje en kletsten we over van alles. Eigenlijk voordat we het wisten had hij ineens al betaald. Niet helemaal de bedoeling want wij wilden betalen omdat het repareren van het wiel service was. “Nee, niks ervan, Turkse gastvrijheid, geniet er maar van.” “Ik vond het leuk om jullie te helpen en ben zo ook onderdeel van jullie reis.” Heel onwerkelijk om mee te maken en hoewel er veel gedachten door mijn hoofd zijn geschoten over dit avontuur is volgens mij de conclusie: Mocht je honger of dorst hebben in Turkije, rij gewoon je fiets in de prak.

Comments:

  • Lyane

    augustus 24, 2024

    Wat n mooi avontuur en wat zijn jullie liefdevol geholpen, top mannen het is jullie gegund!!
    Zo leuk om jullie te volgen
    Succes weer

    reply...
  • Anja

    augustus 24, 2024

    Volg jullie al een hele tijd en geniet van jullie belevenissen en jullie optimisme
    Ga zo door!!

    reply...
  • augustus 24, 2024

    Wat ontzettend lief en bijzonder gastvrij. Wat krijgen jullie een prachtige kant te zien van de wereld en haar bevolking! Succes met de komende weken!

    reply...
  • Ineke

    augustus 24, 2024

    Top jo ngens

    reply...
  • Robbert Vrugteveen

    augustus 24, 2024

    Mooi verhaal mannen!

    reply...
  • Reina

    augustus 24, 2024

    Wat een avontuur en wat een svonturen beleven jullie. Ik volg jullie al zo lang en iedere dag. Wat maken jullie een TOP herinneringen. Geniet ervan!!!
    Stel TOPPERS!!!

    reply...
  • Marisa

    augustus 24, 2024

    Wat prachtig toch elke keer die verhalen over hoe mensen elkaar willen helpen

    reply...
  • Bianca

    augustus 24, 2024

    Wat een fantastisch avontuur zijn jullie aangegaan mannen! En wat komen jullie in dit avontuur fijne, lieve, behulpzame, gastvrije en nog veel meer, mensen tegen zeg! Heel erg veel succes samen.

    reply...
  • Debby

    augustus 25, 2024

    Overal waar jullie komen is de gastvrijheid zo geweldig …echt top

    reply...
  • Wilma

    augustus 25, 2024

    Niemand is zo gastvrij als de Turkse gemeenschap! Fijn dat het gelukt is!

    reply...
  • Laura

    augustus 25, 2024

    Wat fijn al die hulp! Gaan jullie nu wel verder fietsen dan? Of de rest liften, of een combi?

    reply...
  • Marianne

    augustus 25, 2024

    Ik vind jullie superstoer, zijn jullie niet bang dat jullie fietsen worden gestolen als jullie een avondje uit zijn? Gr Marianne

    reply...
  • Inge

    augustus 26, 2024

    Jullie kunnen niet alleen geweldig fietsen maar ook leuk schrijven. Ben aan de blogs begonnen ☺️Heb jullie filmpjes in een keer allemaal bekeken en zie nu elke dag uit naar de nieuwe. Effe een donatie gedaan. Top goed doel mannen 🫶🏼

    reply...

post a comment