Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Turkse bruiloft
Bikkels on Bikes op een Turkse bruiloft

We zijn door Turkije aan het fietsen en we hebben even pauze bij een lokaal cafe. Na de pauze gaan we water filteren en is het plan om een slaapplek te gaan zoeken. Op het moment dat we water staan te filteren bij een openbaar tappunt komen er drie wielrenners aan. De wielrenners zijn meteen nieuwsgierig wat we aan het doen zijn en beginnen een praatje. Na even kletsen nodigen ze ons uit voor een drankje. Dat willen we wel maar we willen ook een slaapplek zien want dan hoeven we daarna niet meer te zoeken. De slaapplek die wisten ze wel aan te wijzen onderweg naar het drankje dus we waren overtuigd om mee te gaan.

 

Onderweg naar het drankje wijzen ze inderdaad een geschikte plek aan om te slapen. Na nog een stukje stoppen we ineens langs de kant van de weg. Er staat een perzikboom en we plukken er een aantal om op te eten. Dit zijn veruit de meest lekkere perziken die ik ooit heb gegeten. Alsof je een snoepje aan het eten bent. We doen bij een lokaal café een drankje in de vorm van ayran en water. De mannen vinden het gezellig met ons en we worden uitgenodigd om bij een van hen thuis te slapen. Super gastvrij en we gaan op het aanbod in.

 

Bij hem thuis krijgen we avondeten en daarna mogen we onverwachts mee naar een Turkse bruiloft. Dit zien we wel zitten, unieke ervaring, laten we meegaan. De bruiloft is buiten op straat en er staan allemaal stoeltjes op straat. Iedereen is onwijs mooi gekleed en de hele ceremonie wordt er gedanst. We wagen zelf ook met onze houterige dansmoves een klein dansje op de dansvloer. Hoewel we er totaal niet tussen passen, worden we open ontvangen en vinden de mensen het leuk dat we er waren. Het was een super bijzondere ervaring om hier onverwachts bij te zijn. Het zijn momenten als deze waar we de reis voor maken. Enorm genoten!

Comments:

  • Annelies

    juli 29, 2024

    Wat maken jullie veel mee,en jullie genieten ook van alles.Dat is leuk om te zien en horen.Ik wens jullie nog veel genot en suc6 toe.

    reply...
  • juli 29, 2024

    Wat mooi dat jullie zo open staan voor de mensen onderweg en de belevenissen. Toppers

    reply...
  • Betül Keskin

    juli 29, 2024

    Ik geniet van jullie verhalen! Iedere keer weer een feestje om te lezen. Veel succes op de route naar Vietnam.

    reply...
  • Lenie

    juli 29, 2024

    Wat een plezier om het allemaal te lezen…. zo stoer….en jullie vriendschap is voor eeuwig…..blijf goed op elkaar passen….
    Een moeder , oma van 71….

    reply...
  • Ineke

    juli 29, 2024

    Geweldig om dat mee te makrn
    Nog veel plexier

    reply...
  • Ineke

    juli 29, 2024

    Wat een mooie blog weer.
    Heel veel succes nog en veel veilige km. Nu genoeg spaken kapot. 🚴💯

    reply...
  • Melanie

    juli 29, 2024

    Heerlijk om jullie avontuur te volgen elke dag! Ik wens jullie een hele veilige reis toe, het lastige deel komt nu nog! Ik vlieg as donderdag weer naar Hanoi en hoop jullie daar te ontmoeten! Jullie zijn van harte uitgenodigd voor een slaap plek en douche en was en eet plek! Melanie Rinsma

    reply...
  • juli 30, 2024

    Weer een ervaring rijker.
    Groetjes uit Gouda

    reply...
  • juli 30, 2024

    Dat jullie hier nog tijd voor hebben vind ik al bijzonder maar de belevenissen en ervaringen vergeten jullie nooit meer. Geweldig mannen! Ga zo door, er komt nog veel meer!!

    reply...

post a comment