Top
  >  Ontmoetingen   >  Robert
Robert met Bikkels on Bikes

In Griekenland komen we aan de kust in het plaatsje Platamon. Het is een warme dag van boven de dertig graden. Als we in het plaatsje Platamon aankomen fietsen we direct het strand op om te zwemmen. Nog voordat we in het water liggen spreekt een man ons aan. Ik dacht nog bij mijzelf: “zucht, laat ons even zwemmen, dan praten we daarna” De man die ons aansprak was Robert, een man die ook een beetje Nederlands sprak. Robert had een lach waardoor je het gesprek niet af kon wijzen. Na even kletsen gingen we de zee in, Robert ging alvast wat biertjes bestellen.

 

Onder het genot van een biertje vertelde Robert dat hij in Nederland heeft gewoond. Lange tijd in Amsterdam waar hij ook veel werkte als klusser. Nooit vies geweest van een feestje en overal waar hij kwam toverde hij een lach bij mensen op hun gezicht. Als etensbezorger had hij een zak chocolaatje mee en bij iedere bezorging gaf hij een chocolaatje. In Nederland heeft hij het financieel een tijd moeilijk gehad. De mensen die hem uiteindelijk daarmee hielpen in de vorm van onderdak of een baan waren Nederlanders. Als Nederlanders hem niet hadden geholpen, was het veel slechter met hem gegaan, vertelt hij. 

 

Vanaf dat moment heeft hij altijd gezegd dat hij iets terug wilt doen voor Nederlanders wanneer dat kan. Deze middag en avond blijft Robert bij ons en laat hij alle leuke terrassen zien die het dorpje te bieden heeft. Hij vertelt van alles op een enthousiaste manier, is veel aan het woord, maar zonder dat het irritant wordt. Wat hij zegt meent hij, heeft het hart op de tong en heeft voor ons Griekenland een bijzondere ervaring gemaakt. Bedankt Robert!

post a comment