Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Kutaisi
Met bikkels on bikes in kutaisi

Vanaf de kust van Georgië gaan we al koeiend ontwijkend naar de plaats Kutaisi. In Kutaisi hebben we dankzij een van onze volgers op Instagram een slaapplek aangeboden gekregen. Het is een tweede huisje van een Nederlands gezin. Ze zijn zelf niet aanwezig maar wij mogen wel in het appartement verblijven. Voordat we het appartement ingaan bezoeken we net naast de stad een grot. Ik (Sven) ben in het zuiden van Nederland weleens in een grot geweest maar dat is natuurlijk niet te vergelijken met wat je hier hebt. Ik wist dan ook niet zo goed wat ik kon verwachten. Eigenlijk zaten er achteraf meer gelijkenissen tussen deze grot en die in Limburg dan ik had verwacht. Er zijn veel punten die aan het dak hangen en op de grond (stalagmieten en stalactieten) alleen zijn ze hier in Georgië allemaal veel groter en zijn de ruimtes waar je doorheen loopt groter.

Met bikkels on bikes in kutaisi

In Kutaisi halen we eerst de sleutel op voor het appartement. Vanuit een afgesproken raam van een bekende zakt er een mandje naar beneden aan een touwtje. In het mandje zit de sleutel waarmee we het appartement binnen kunnen komen. Omdat we een aantal dagen in het appartement kunnen blijven is het ideaal om even alles op te halen en om de was te doen. Ook geeft het de mogelijkheid om een rondje te gaan fietsen zonder de tassen. We zijn die dag zonder tassen meer de bergen ingegaan van Georgië. Een rondje van maarliefst honderdvijftig kilometer. Bergop voelt het werkelijk alsof we vliegen zo makkelijk gaat het nu zonder tassen. Op de terugweg krijgen we onverwachts een lang grof gravelpad voor de kiezen. Hierdoor duurt de rit een stuk langer dan gedacht en of dat nog niet genoeg was begint het ook hard te regenen. Het is absoluut niet koud en het water dat via je wiel omhoog spat is warm als het tegen je voeten aankomt. Het is eigenlijk helemaal niet erg dat het regent na de eerste vijf minuten. Bij het appartement spoelen we de fietsen schoon en kunnen we weer douchen waarna we klaar zijn om de stad in te gaan.

 

Meermaals zijn we op avontuur geweest in Kutaise zelf. Omdat we in een appartement slapen in de stad vinden we het ook leuk om in de stad te eten. Het is gezellig met mensen op het terras en het is leuk om de lokale keuken te proeven. Verschillende deeggerechten, vlees in lekkere jus met gegrilde groente, de Georgische keuken is absoluut goedgekeurd en we genieten ervan. In Kutaisi is er ook een green bazaar, een grote markt met allemaal groente, fruit, kruiden en noten. Waar sommige markten onwijs vies zijn, is deze super schoon. Op het moment dat je binnenloopt wordt je meteen op een heerlijke kruidige geur getrakteerd. Mensen zijn druk in de weer, er wordt geroepen over de markt, het is er heerlijk levendig. Ik denk omdat ik er Europees uitzie, maar als ik binnenkom krijg ik meteen van alles te proeven. Stukje fruit, noten en zelfgemaakte drank, allemaal willen ze het aan mij verkopen. Het is een stuk lekkerder dan in de supermarkt dus uiteraard neem ik wat fruit mee voor in het appartement. Kutaisi is een leuke stad die nog niet zo toeristisch is, we hebben ervan genoten.

Comments:

  • Josien Borsje

    augustus 28, 2024

    Geweldige reis jongens. Als ik niet zo oud was (79) zou ik zo’n avontuur dolgraag doen. In onze jeugd was zoiets absoluut onmogelijk dus.. geniet ervan. Ik geniet van jullie verhalen.

    reply...
  • Erik De Jong

    augustus 28, 2024

    Leuk om te lezen en te zien bikkels.
    Veel plezier en geniet ervan mannen.
    Ook wel leuk dat jullie af en toe met andere
    Bikers fietsen en dingetjes doen.

    reply...

post a comment