Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Fietsproblemen en een wijnproeverij
Fietsproblemen en een wijnproeverij met Bikkels on Bikes

Vanuit Kutaisi hebben we toevallig beide problemen met onze fiets. Na het bezoek aan een grot schakelt Rick zijn fiets niet meer goed. Na het een en ander sleutelen besluiten we om terug te fietsen richting Kutaisi en daar een fietsenzaak op te zoeken om te kijken wat er mis is. Onderweg komen we er gelukkig al een tegen die er goed uitziet. Het geval is dat zijn schakelkabel helemaal is afgebroken, dat verklaard meteen een hoop. Bij de fietsenzaak kan het gelukkig gemaakt worden waarna we weer verder kunnen.

Twee dagen later ga ik (Sven) zelf een rondje fietsen. Rick is niet mee na een avondje iets te diep in het glas gekeken te hebben. Ik ben nog geen twintig kilometer onderweg als ineens mijn ketting naar het zwaarste verzet gaat. Eigenlijk op het moment dat het gebeurde wist ik al meteen hoe laat het was. Als de ketting ineens naar het zwaarste verzet gaat is de spanning eraf gegaan door een breuk. Voor de zekerheid kijk ik toch in mijn shifter maar daar zie ik wat ik eigenlijk al had verwacht, ook mijn schakelkabel is doorgebroken. Ik ben dicht bij de fietsenzaak waar we Rick zijn schakelkabel hebben vervangen dus daar ga ik heen. Bij aankomst blijken ze twee uur later pas open te gaan maar aangezien ik de tijd heb, besluit ik te wachten. Na de twee uur weer teruggegaan om erachter te komen dat er nu niemand aanwezig is om de schakelkabel te vervangen. Rick heeft bij een fietsenzaak gemaakt en het is iets wat we reserve mee hebben dus we gaan proberen om het zelf te repareren. Op het zwaarste tandwiel achter ga ik harkend terug naar het appartement. Daar lukt het Rick gelukkig om de schakelkabel zelf te maken en ook ik kan gelukkig weer fietsen.

Fietsproblemen en een wijnproeverij met Bikkels on Bikes

De volgende dag gaan we naar een wijnhuis in Georgië. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Georgië bekend stond om de wijn totdat we hierop werden getipt. Georgië is het eerste land waar ze zijn begonnen met wijn maken. Een eeuwenoude traditie waarbij de wijn wordt gemaakt in klei potten onder de grond. We bezoeken zo een wijnhuis die grotendeels op traditionele wijze haar wijn maakt. We hebben niks gereserveerd maar dat maakt hier niet uit. We worden onwijs enthousiast ontvangen waardoor er meteen een leuke klik ontstaat. We gaan verschillende wijnen proeven en hier ook dineren. Er wordt ons uitgelegd hoe het werkt om op traditionele manier wijn te maken. In Georgië heeft de wijn een amberkleur. Dit komt doordat ze bij het proces ook de schil van de druif gebruiken. Het geeft de wijn een unieke smaak die hem heel droog maakt en de smaak van de schil gaat overheersen. Bij de wijnhuizen in het westen van Georgië, waar deze ook onder valt, gebruiken ze niet alle schil maar zo een veertig procent. Hierdoor is deze wel licht amberkleurig maar is de smaak niet zo overheersend. Na later ook het proeven van de wijn met alle schil vinden we deze een heel stuk lekkerder. Aangevuld met een heerlijk diner is het een prachtige ervaring en om het helemaal compleet te maken mogen we ook nog onze tent opzetten op het terrein van Baia’s wijn. 

Comments:

  • Leon

    september 6, 2024

    Jullie komen op mooie en interessante plekken. Hoe kom je aan informatie over de omgeving enplekken die je bezoekt?

    reply...

post a comment