Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Eerste indrukken van Georgië
De eerste indrukken van Georgië

Na anderhalve maand door Turkije fietsen is het tijd voor een nieuw land, nieuwe indrukken en nieuwe avonturen. We fietsen vanaf Turkije langs de zwarte zee Georgië in. Bij de grensovergang komen we nog een Nederlandse auto tegen waar we een kort praatje mee hebben. Gaat dit de laatste Nederlandse auto zijn waar we een praatje mee hebben? We komen er steeds minder en minder tegen en het zou zomaar eens de laatste kunnen zijn. Bij de grensovergang ontmoeten we ook twee andere fietsers waar we de rest van de dag meefietsen. Twee Duitse reizigers die elkaar toevallig ook net voor de grensovergang hebben ontmoet.

De eerste indrukken van Georgië

In Georgië fietsen we al snel de stad Batumi in. Batumi is een badplaats waar veel buitenlandse toeristen op af komen. Mooi vinden we de stad niet, het is echt een betonnen stad met veel lelijke flats. De boulevard is daarentegen wel leuk met een lang uitgerekt park. Wat eigenlijk na de grensovergang meteen opvalt en daarna niet meer verandert is het gebrek aan bumpers op auto’s. Je zou kunnen zeggen dat ze goed gebruikt worden. Zowel aan de voor- als achterkant ontbreken er veel. In veel auto’s zitten ook deuken en het lijkt hier heel erg op de instelling: als die maar rijdt.

 

Iets anders in Georgië wat niet te missen is. Er lopen gigantisch veel dieren op de openbare weg. Voornamelijk koeien maar daarnaast vind je ook geiten, varkens, paarden en kippen. Prachtig eigenlijk, je kan in Georgië gewoon midden in de stad boer zijn. Alle auto’s rijden er netjes omheen maar het zorgt regelmatig voor files. De mensen raken er niet gestrest van en het lijkt onderdeel van de cultuur te zijn. Voor ons is het vooral even wennen maar eigenlijk vinden we het een heel leuk gezicht. Het nadeel is dat je nu niet meer op snelheid door een bocht kan want er kan na de bocht een koe op de weg staan. Een botsing die je absoluut niet gaat winnen. Als er een auto of zelfs vrachtauto aankomt gaan de dieren absoluut niet aan de kant en de bestuurder zal zich moeten aanpassen. Varkens zijn wel wat banger en die rennen wel weg. In een eerdere blog heb ik geschreven over het meerkoet syndroom. Varkens in Georgië willen dat ook nog weleens vertonen waardoor je ineens vol in de ankers moet.

Comments:

  • Eveline Verweij

    augustus 26, 2024

    Volg jullie iedere dag jongens en ook de blogs, mijn man en ik (66 en 63) hebben ook kleinere fietsvakanties samen gemaakt! Veel plezier en geníet ervan!
    Groetjes uit Waddinxveen

    reply...

post a comment