Top
  >  Reis naar Vietnam   >  Fietsen door Alanya
Fietsen door Alanya met Bikkels on Bikes

In Alanya hadden we voor drie nachten een slaapplek bij bistro Floyd. Genoeg tijd om de stad te verkennen en we hadden ook genoeg te doen. We waren uitgenodigd bij een Nederlandse kapster om onze haren te laten knippen. Ideaal want nu konden we precies in het Nederlands uitleggen hoe we het wilden hebben. Een vriendin van de kapster heeft in Alanya een strandtent en daar waren we uitgenodigd om te komen lunchen. Dus na de kappersbeurt konden we meteen door naar het strand om een hapje te eten. Op dit soort momenten is het toch handig dat we hier en daar wat volgers hebben. Met de lunch zijn we bij het strand dus meteen maar voor een duikje gegaan daar. De man van de kapster heeft in Alanya een bar waar we ’s avonds ook zijn uitgenodigd.

Voetbal kijken in Alanya met Bikkels on Bikes

We zijn uitgenodigd in een bar dus dat kan maar één ding betekenen, we gaan op avontuur. De bar zit in een drukke uitgaansstraat met allemaal vergelijkbare barren. Overal staat er aan de weg een propper mensen naar binnen te lokken. Niet helemaal ons ding, maar het is wel zeer amusant om naar te kijken. In de bar kijken we naar voetbal en worden we goed verzorgd. Daarna besloten we om nog even in een andere bar een dansje te wagen tot in de vroege uurtjes. In de bar raken we aan de praat met een groep dansers en danseressen. Onwijs gezellig, maar nu lijken we natuurlijk al helemaal twee houten harken tussen deze mensen.

 

De volgende dag fietsen we in Alanya de berg op met het kasteel erop. Vandaag is de dag van Nederland tegen Turkije dus met gevaar voor eigen leven hebben we vandaag al de hele dag ons oranje shirt aan. Het kasteel op de berg is niet zo heel bijzonder maar boven op de berg heb je wel een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Alanya is net wat kleiner dan Antalya maar verder zijn de twee steden vrij vergelijkbaar. ’s Avonds werken we bij bistro Floyd in ruil voor de slaapplekken en we kijken er Nederland tegen Turkije. Voor ons maakte het van tevoren niet heel veel uit wie er won. We zouden het heel gaaf hebben gevonden als Turkije ver was gekomen in het toernooi terwijl wij daar zijn. Maar als je dan met allemaal Nederlanders aan het kijken bent merkten we al snel dat we ook toch wel een grote voorkeur voor Nederland hadden. Die avond won Nederland tegen Turkije en het was daarmee een geslaagde avond.

post a comment